Potpisivanje ugovora o radu u okviru projekta “ZAŽELI”

Načelnik Općine Sirač Branimir Miler danas je upriličio svečano potpisivanje ugovora vezanih uz projekt Zaželi. Ovaj projekt Općina Sirač provodi u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar te Centrom za socijalnu skrb Daruvar. Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u ukupnoj vrijednosti od 3.934.525,33 kuna.

Cilj ovoga projekta je omogućiti zapošljavanje žena ranjivih skupina s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života krajnjih korisnika.

Ovim projektom omogućeno je zapošljavanje žena na području Općine Sirač s ciljem smanjenja nezaposlenosti i rizika od siromaštva te povećanja kvalitete života krajnjih korisnika. 25 žena koje će biti zaposlene putem ovoga projekta zaposlene su u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlenim žena pruženo je obrazovanje i osposobljavanje za njegovateljicu i gerontodomaćicu, a idući tjedan će im biti dodijeljena i radna oprema te bicikli koji će im služiti kao prijevozno sredstvo.